Πέμπτη, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2024 - 18:46

Ελλάδα, Ισπανία και Μάλτα… ψηφίζει η Costa Cruises

Σε λιμάνια της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Μάλτας «στέλνει» τρία κρουαζιερόπλοιά της η ιταλική εταιρεία Costa Cruises για το υπόλοιπο του 2015, ακυρώνοντας τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους στην Τουρκία.

Τα κρουαζιερόπλοια τα οποία «έκοψαν» τα δρομολόγιά τους στην Τουρκία είναι τα Costa neoClassica, Costa Pacifica και Costa Deliziosa. Την Ελλάδα θα επισκεφθεί το κρουαζιερόπλοιο Costa neoClassica. Εκτός από την ιταλική εταιρεία σε ακυρώσεις δρομολογίων στην Τουρκία προέβη και η εταιρεία κρουαζιέρας Aida Cruises που έχει έδρα στη Γερμανία.

Είναι η δεύτερη φορά, φέτος, που η χώρα μας ενισχύεται με πρόσθετα δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άλλοι προορισμοί.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του λιμανιού του Ηρακλείου όπου η κρουαζιέρα αναδεικνύεται ως ο μοναδικός κλάδος της τουριστικής οικονομίας της Κρήτης στον οποίο έχει επιτευχθεί ο 12μηνος τουρισμός με προγραμματισμένες αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων πέραν της αιχμής της σεζόν και τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Νίκος Μπαρδούνιας