Πέμπτη, 18 Απρίλη, 2024 - 10:29

Προβλέψεις για 4 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας μέχρι το 2027

Τα 4 εκατ. αναμένεται να φθάσουν οι Γερμανοί επιβάτες κρουαζιέρας μέχρι το 2027, κερδίζοντας έδαφος από την αποδυνάμωση των παραδοσιακών διακοπών παραλίας, εκτιμούν ειδικοί του κλάδου.

Από τον Νίκο Μπαρδούνια

Ηδη η κρουαζιέρα καταλαμβάνει μερίδιο 13% στην αγορά τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας.

Το 2016 οι Γερμανοί που έκαναν κρουαζιέρα θαλάσσης ξεπέρασαν το φράγμα των 2 εκατ., ιστορικό ρεκόρ για την εν λόγω αγορά, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 11%.

Τα έσοδα του κλάδου, εάν εξαιρέσουμε τις εν πλω πωλήσεις και εκδρομές, αυξήθηκαν κατά 18%, σε 3,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα αγοράς των DRV και CLIA Europe.

Η υπεραισιόδοξη εκτίμηση για 4 εκατ. Γερμανούς τουρίστες κρουαζιέρας μέχρι το 2027 διατυπώθηκε από τη διευθύνουσα σύμβουλο της TUI Cruises, Wybcke Meier, κάτι που σημαίνει ότι η αγορά θα διπλασιασθεί μέσα σε μια δεκαετία.

Το μέλος ΔΣ της Ένωσης Ταξιδίων Γερμανίας (DRV), Oliver Wulf, αναγνώρισε την ανάγκη εισόδου των τουριστικών γραφείων στις πωλήσεις κρουαζιέρας, καθώς οι ίδιες οι εταιρείες κρουαζιέρας δεν μπορούν να ικανοποιήσουν, όπως είπε, τη ζήτηση για απευθείας πωλήσεις.

Επί του παρόντος, ο ρυθμός επαναλαμβανόμενων τουριστών κρουαζιέρας βρίσκεται στο 40-50%. Αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι κάθε δεύτερος επιβάτης κρουαζιέρας είναι νέος σε αυτόν τον τύπο διακοπών και τα τουριστικά γραφεία είναι το σωστό μέρος για να εντοπισθούν αυτοί.