Τρίτη, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2022 - 01:36

Με κώδικα τιμής

Όταν ακούστηκε ο θόρυβος της τυπογραφικής μηχανής, εκείνο το πρωινό στα μέσα του Ιουνίου, μόλις ξεκινούσε ένα υπέροχο ταξίδι «μουσικής του χαρτιού». Ακόμη δεν είχαμε διαισθανθεί τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί. Στις φλέβες μας, βλέπετε, κυλούσε ακόμη η κόπωση και στην καρδιά μας χτυπούσε ακόμη η αγωνία. Όταν όμως ο Σπύρος, ο υπεύθυνος της εκτύπωσης, μας χαμογέλασε με νόημα, καταλάβαμε αμέσως το γεγονός. Τη σημαντική εκδοτική στιγμή. Ότι όλα είχαν πάει καλά. Πράγματι, μόλις είχε γεννηθεί η «Boulevard»! Τα συναισθήματά μας ξαφνικά απογειώθηκαν. Η αγωνία, μονομιάς και αδιαμαρτύρητα, παραχώρησε τη θέση της στη συγκίνηση και στον ενθουσιασμό. Όλοι εμείς οι δημιουργοί της νέας free press εφημερίδας, μόλις πιάσαμε το πνευματικό μας παιδί στα χέρια, δεν γινόταν παρά να βουρκώσουμε. Δεν πιστεύαμε σ’ αυτό που κρατούσαμε. Μια φρεσκοτυπωμένη εφημερίδα, βουτηγμένη στα αρώματα του χαρτιού και του μελανιού, με τις σελίδες της να αποπνέουν παιδεία, ψυχή και εμπειρία∙ μα πάνω από όλα αγάπη στο άμετρο φως της Ελλάδος.

Η έκδοση της «Boulevard» από την πρώτη κιόλας στιγμή έτυχε θερμής υποδοχής από τους αναγνώστες και αγκαλιάστηκε από τους ανθρώπους του Τύπου. Για όλους ήταν μία ξεχωριστή έκδοση σε σχέση με τη νηφαλιότητα των σκεπτόμενων γραφίδων, τον αφανάτιστο λόγο, την υψηλού συναισθηματισμού θεματογραφία, την ποιότητα του χαρτιού, τη φωτογραφική απεικόνιση. Όλοι κατάλαβαν ότι επρόκειτο για μια εφημερίδα που φέρει έναν αέρα παλιάς καλής εποχής, μια εφημερίδα που είναι ταυτόχρονα μπροστά από τον καιρό της. Ωστόσο, αυτό που τη διαχώρισε, και σχολιάστηκε θετικά, ήταν ότι για πρώτη φορά στα εκδοτικά χρονικά μια νέα εφημερίδα εμφανίστηκε απέναντι στους αναγνώστες της με «κώδικα τιμής». Στην ουσία μια δέσμευση για ανεξάρτητη δημοσιογραφία, πάνω και πέρα από κόμματα και διαπλοκές, με εμμονή στα δημιουργικά διανοήματα και τις ελεύθερες απόψεις. Επόμενο ήταν η «Boulevard», από το πρώτο κιόλας φύλλο, να γίνει ανάρπαστη και τα δέκα χιλιάδες φύλλα της να εξαντληθούν στα σημεία διανομής σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Λευκωσία.

Μεγάλη ήταν και η υποδοχή από τα παραδοσιακά όσο και από τα νέα μέσα επικοινωνίας. Στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο υπήρξαν αφιερώματα με τους συντάκτες των μέσων να κάνουν λόγο στην «έντυπη λεωφόρο» της σκέψης και της γραφής.

Μεταξύ άλλων ο «Ελεύθερος Τύπος» και η «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρθηκαν στην κυκλοφορία της «Boulevard», ενώ έκαναν ειδικές αναφορές στις αναλύσεις και τα άρθρα που φιλοξενήθηκαν στις σελίδες της σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης.
Από την άλλη πλευρά το επιτυχημένο σάιτ www.bloko.gr, του Γιώργου Καραϊβάζ, παρουσίασε στους αναγνώστες του την «πλατιά λεωφόρο της Boulevard» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «αν και έκανε αθόρυβα την εμφάνισή της στην αγορά, κατάφερε ήδη να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις πρωτοποριακές προτάσεις και αντιλήψεις της».

Με τίτλο “Νέα free press εφημερίδα με «κώδικα τιμής»” το ειδησεογραφικό ενημερωτικό blog στον χώρο των media, zoornalistas.blogspot.gr, εστίασε, εκτός όλων των άλλων, στους συντελεστές της Boulevard, υπογραμμίζοντας ότι η νέα εφημερίδα ήρθε να καλύψει ένα δημοσιογραφικό κενό στον χώρο των free press εφημερίδων.

Ξεχωριστές ήταν επίσης οι αναφορές στα social media, όπως στο twitter και στο facebook, με τους εκατοντάδες φίλους να μας εύχονται μια δημιουργική και μακρόχρονη πορεία. Σε όλους τους αναγνώστες και σε όλους τους φίλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους.

Η δημοσιογραφική ομάδα της Βoulevard