Πέμπτη, 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2024 - 18:46

Από μέρα σε μέρα

Μάθαμε να ζούμε με τον κορονοϊό ή μήπως όχι ακόμη; Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα, την τελευταία διετία που αισθανόμαστε κάπως «ελεύθεροι» να μετακινηθούμε τις γιορτές, εντός και εκτός των τειχών.
 
Δεν υπάρχει ωράριο, δεν υπάρχει απαγορευτικό, υπάρχει όμως ο κορονοϊός και δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Και πάνω που αρχίσαμε να χαλαρώνουμε λιγάκι και να «ξεχνάμε» τη μάσκα, ήρθε η παραλλαγή «ΟΜΙΚΡΟΝ». Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε πόσο μας επηρεάζει, τα πρώτα δείγματα ίσως να είναι θεωρητικά θετικά, ότι δεν σκοτώνει εύκολα τον ανθρώπινο οργανισμό κάνει όμως κάτι άλλο, μεταδίδεται ταχύτατα και επηρεάζει φυσικά τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους!
 
Συνεπώς θέλει προσοχή! Και τι γιορτές θα κάνουμε τελικά; Πάντα με την ανησυχία και πάνω που λες άντε το καταφέραμε κι αυτό έρχεται η «ΟΜΙΚΡΟΝ» και μήπως αύριο η «ΩΜΕΓΑ» η τάδε η δείνα και πότε θα βγει το χάπι για να ησυχάσουμε επιτέλους; Το φάρμακο δηλαδή που θα αρρωσταίνεις και θα το λαμβάνεις και θα είσαι μετά εντάξει, όπως με ένα κρυολόγημα;
 
Κάποιοι επιστήμονες λένε το καλοκαίρι ή μπορεί να χρειαστεί και άλλος χρόνος... Άρα το συμπέρασμα μας είναι ξεκάθαρο, θα μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό και το 2022, ή μήπως θα πάει και παραπέρα η …βαλίτσα; Κανείς δεν ξέρει και όποιος λέει ότι ξέρει δεν ξέρει! Και κανείς δεν ξέρει επίσης, μήπως του κορονοιού έπονται και άλλες πανδημίες στον πλανήτη, που θα ανατρέψουν τα δεδομένα της ζωής που είχαμε ως σήμερα; Κανείς δεν ξέρει…
 
Και όπως μάθαμε να ζούμε με τον κορονοϊό, μάθαμε να ζούμε και με το ΠΑΣΟΚ δεκαετίες τώρα, το ΠΑΣΟΚ που λέγεται ΚΙΝ.ΑΛ. και ξαναμπήκε στη ζωή μας αυτό τον μήνα με την εκλογή ενός νέου προσώπου του Νίκου Ανδρουλάκη.
 
Βαριά η ευθύνη! Μπορεί ένας νέος Ευρωβουλευτής να σηκώσει το βάρος ενός κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Και γιατί να μην μπορεί θα πει κάποιος;
 
Μπορεί να πάρει ένα κόμμα με μονοψήφιο ποσοστό και να το οδηγήσει σε ποσοστά του 40% ή και 45%; Μπορεί να μοιάζει με σενάριο φαντασίας , αλλά στην πολιτική όπως και στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ!
 
Ο δρόμος μοιάζει μακρύς και δύσκολος, αλλά η πολιτική είναι γεμάτη από εκπλήξεις! Αποτελεί έκπληξη το 2022 να είναι μια εκλογική χρονιά; Σίγουρα όχι σας λέω, αντίθετα όλα θα κριθούν από δυο στοιχεία, την πορεία της Οικονομίας αλλά και της πανδημίας.
 
Ως τότε … καλές γιορτές και Καλή Πρωτοχρονιά